Днес БЛИЦ научи, че Клаус Топмьолер е новият треньор на "Левски". Изпълнителният директор на "сините" Иво Тонев вече информира, че на 24 април ще обяви името на наставника, след като Николай Костов напусна, а временно начело на тима отново застана Георги Иванов-Гонзо.

Тонев водеше преговори със Станимир Стоилов, Илиан Илиев и Димитър Димитров-Херо, които обаче са го отрязали. Паралелно с това шефът на тотализатора уговарял и Топмьолер, който беше треньор на Димитър Бербатов в Байер (Леверкузен). Договорът на германския специалист с настоящия му клуб - скромен арменски тим, изтича на 20 април, показа проучване на БЛИЦ. Веднага след това Топмьолер пристига в София, а ръководството на "Левски" вече му е осигурило къща в Драгалевци.

60-годишният германец се навил да заработи на "Герена" срещу космическата за България месечна заплата от 50 000 евро. Топмьолер обещал на Тонев да изведе "Левски" до титлата, както и да го класира в групите на Шампионската лига.

Преди време германецът бе канен от Борислав Михайлов  да поеме националния отбор на България, но отказа. Сега обаче Топмьолер се е навил да води "Левски", като ще дойде с изцяло свой екип помощници.