Неуспелият старши треньор на националния отбор Любослав Пенев и колегите от екипа му са прибрали над 2 милиона лева от заплати по време на злополучния си престой, разкриха пред БЛИЦ наши източници.

Оказва се, че месечното възнаграждение на Ел Голеадор е било 30 000 лева – космическа сума за родните стандарти. Сериозни суми са получавали и хората от обкръжението му.

Въпреки пръснатите милиони, „ютията“, за която толкова говореше Пенев, не само не се отлепи от земята, но и пусна котва, която не може да бъде извадена с кран.

Интересно как Пенев твърди, че щял да дари парите от делото, което води срещу БФС за компенсации на децата, след като по думите на президента на Славия Венцислав Стефанов банковите му сметки са запорирани.

„Нека да върне парите на банките, а не да говори глупости“, призова вчера Стефанов. А Пенев го определи като „злобен“ човек.

Насмешка будят и приказките на Ники Илиев, който щедро обясняваше как ще развива детско-юношеския футбол. По времето, в което той ръководеше ДЮШ на „сините“, така и не успя да подготви нито един футболист за първия отбор. И това са фактите.

По това време Илиев се прочува сред възпитаниците си със следната срамна случка – прожектира им видео от кариерата си на защитник на Левски, да могат децата да разберат кой е той.

Вероятно под давление на силното си его Илиев раздава свой снимки от паметното световно първенство в САЩ, 94, където бе твърда резерва.

Това не му попречи да лапне тлъстата премия от 80 000 долара от същия този Футболен съюз, който сега яростно атакува.

Нищо чудно на следващата си пресконференция Пенев и Илиев да обещаят да дарят държавния бюджет на бедните българи. Стига да има кой да им повярва на обещанията!