Няколко футболни съдии са се изложили на нормативите в Правец. БЛИЦ разбра, че един от провалилите се е Георги Йорданов от Габрово, който е считан за човек на президента на БФС Борислав Михайлов.

От футболната централа обаче прикриват случилото се с рефера. БФС единствено обявява, че нормативите не са покрити от Николай Ангелов, Донка Желева и Деница Крумова.
g_yordanov.jpg
Източниците на БЛИЦ разкриха, че не само международният асистент съдия и двете дами са се изложили. На пистата се провалил и Георги Йорданов (вляво), който спрял на шестата обиколка и не успял да стигне до финала - на 10-ата.

Любопитно е дали реферът от Габрово ще бъде изваден от нарядите, тъй като наредбата гласи, че при провал на нормативите, съдията е аут до покриване на следващите, когато има шанс за поправка. Йорданов ще има възможност за това на 16 април. Тогава реферите ще покриват нормативи в Сливен.

Както е известно, около Николай Ангелов наскоро се разрази скандал. Бившият международен рефер Петър Янински заяви, че БФС е прикрил документ, изпратен от съдийския наблюдател на мача между Аякс и Стяуа от фазата на елиминациите в Лига Европа, относно наднормено с над 10 килограма тегло на помощника на Станислав Тодоров. По-късно от футболната ни централа отрекоха на "Иван Асен II" 26 да е постъпвал подобен факс. Сега обаче БФС обявява, че Ангелов е представил медицинско свидетелство, което го е освободило от нормативите в Правец.

Съобщението, публикувано на официалния сайт на БФС:

На 21.03.2013 г. в град Правец се проведе ежемесечното покриване на нормативите за физическа годност. Всички явили се съдии успешно покриха тест № 2, с изключение на Николай Ангелов, Донка Желева и Деница Крумова, които представиха медицински свидетелства и не бягаха.

Съдийската комисия при БФС изразява своето задоволство от добрата физическа форма на футболните съдии, демонстрирана на пистата.