3_3.jpgПратеникът на ЦСКА в Испания Димитър Пенев наблюдава изявите на халфа Маркос Тебар Рамиро, който е футболист на втородивизионния Хирона, научи БЛИЦ. Стратега бе вчера в Барселона на мача между втория тим на каталунците и Селта (1:1). Той трябваше да гледа играч от гостуващия отбор, който така и не се е появил на терена. Днес обаче Пената е отлетял от Барселона за Канарските острови и е присъствал на друг двубой от Сегунда дивисион – между Тенерифе и Хирона. Срещата приключи при резултат 3:3.

Целта на визитата на Пената е бил Маркос Тебар. Любопитното е, че халфът е юноша на Реал (Мадрид). От 2005 до 2009 година записва точно 90 мача за "Б" отбора на "белия балет" и вкарва 4 гола, като през пролетта на 2006 година е за кратко под наем в Райо Валекано. Там участва в 17 срещи и отбелязва едно попадение. През сезон 2009/10 Тебар изиграва и един мач за представителния тим на Реал (Мадрид), след което е преотстъпен на Хирона. От миналия септември полузащитникът става собственост на втородивизионния клуб. Любопитното е, че ръководството на Хирона плаща едва 100 евро на "белия балет", за да се сдобие с правата му.

Ако Пената го одобри, ЦСКА ще се опита да вземе халфа под наем. Маркос Тебар Рамиро е роден на 7 февруари 1986 година. Висок е 185 сантиметра и навсякъде носи любимия си №14. /БЛИЦ