Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

Нападателят на националния ни отбор Валери Божинов може да заиграе в Лудогорец. Отборът от Разград, който спечели шампионската титла и купата на страната, вече е отправил оферта към футболиста, който е собственост на Спортинг (Лисабон), но игра през пролетта под наем в италианския Лече.

Ето какво написа вестник "ШОУ" в броя си от 29 май

Валери Божинов беше купен от Спортинг миналото лято и договорът му е за 5 години. Португалците си скубят косите, заробвайки се с българското недоразумение, което трябва да дундуркат чак до юни 2016-а! След скандалите миналата есен от Спортинг пратиха Валерката под наем в родния му Лече през пролетта. Сега обаче нападателят отново се връща в Лисабон, където държат правата му. Шефовете на "лъвовете" трябва да намерят нов отбор за Божинов, тъй като нямат никакво намерение да разчитат на него. Светлината в тунела идва от предложението на Кирил Домусчиев, което може да отърве лисабонците от Валери. Босът на новия ни шампион е готов да поеме цялата му заплата - 25 000 евро.
 
Близки до тия пари взимат само Емил Гъргоров-Бадема и Иван Стоянов-Вуйчовото. Цифрата устройва Божинов, който няма нищо против да рита дори в България, щом ще гушка магическите 50 бона на месец. В последните няколко дни голмайсторът поддържаше форма с “Левски” и няколко пъти е казвал, че би преминал на “Герена". Провалът на "сините" и хващането на последния влак за Лига Европа на този етап е отказало Божинов да заиграе при тях. Освен това заплата от 50 000 хиляди лева е непосилна за "Левски", а и играчите ще си издерат очите. Докато в Лудогорец идването на Валери няма да предизвика смут.
 
Кирил Домусчиев вече започна селекцията за първото и историческо евроучастие на отбора, факт е, че в нападение Лудогорец изпитва проблеми, когато лидерът Гъргоров не е във форма или е контузен. Наличието на Божинов е съвсем друга работа, двамата с Бадема могат да оформят страхотен тандем. Като прибавим Иван Стоянов, Марселиньо, Мишо Александров и Миро Иванов, нападението на разградчани става убийствено.
 
Божинов никога досега не е участвал дори и в предварителни кръгове на престижния турнир. Отборите, в които е играл, или са били слаби - Лече, Фиорентина и Парма или не са имали късмет да участват в престижната надпревара - Ювентус, Манчестър Сити и Спортинг. Така че офертата на Лудогорец може да сбъдне една мечта на всеки футболист - да се докосне до групите на Лигата на богатите, където мерят сили Барселона и Реал (Мадрид).
 
Предложението на Кирил Домусчиев е Божинов да подпише договор за 6 месеца плюс опция за продължаване с още една година. Валери ще трябва да помогне първо в мачовете в пресявките на Шампионската лига, а след това евентуално в двубоите в Лига Европа. Ако пък новият ни шампион се провали и напусне рано европейската сцена, Валери ще може да си търси нов отбор в чужбина.
 
Със сигурност получава титулярно място и ще играе в Европа. С кой друг отбор може да направи подобно нещо? Най-много да го вземе слабак от Португалия или Италия, с който обаче ще види евроучастие през крив макарон, споделят агенти на Тигъра на печата.
Стиляна РУСЕВА, "ШОУ"