Пожар е избухнал на Градския стадион в Русе минути след края на срещата между Дунав и Славия, пише „Меридиан Мач“. „Белите“ направиха 1:1 с „драконите“ с попадение на Влади Узунов в 92-рата минута, след като Ахмед Ахмедов бе дал преднина на домакините през първата част.

Сериозни опасения имаше дали въобще може да се състои мачът заради терена, който беше замръзнал. В последния момент, благодарение на намесата на фенове и треньори от школата на „драконите“, все пак той бе пригоден за игра. Оказа се обаче, че с това проблемите за съоръжението, което след ремонт за 1 млн. лв. се сдоби с уж нов модерен терен и осветление, не са приключили.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Около половин час след края на срещата във вечерта на Никулден екип на местната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ се е наложило да гаси пожар, възникнал в електрическо табло на единия от пилоните за осветление на стадиона в Русе.

Запалването е възникнало вероятно заради късо съединение. Огнеборците са го изгасили бързо. Все още обаче се оценяват щетите и възможността осветлението да бъде напълно възстановено до края на следващата седмица, когато на 16 декември от 15 ч. Дунав трябва да приеме шампиона Лудогорец в последния си мач за 2018 г. Именно поради това не е изключено издърпване на срещата за по-ранен от предварително обявения час.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019