Перник е изправен пред нов сериозен трус, този път футболен. Утре гордостта на града – Миньор, на практика може да се разпадне, пише „Тема:Спорт“. Причината е една-единствена – липса на яснота относно бъдещето. След оттеглянето на Никифор Вангелов финансирането на клуба все още е енигма и тежи като камък.

За разлика от земетресенията, които не можеше да бъдат избегнати, то предстоящият катаклизъм е предвидим и преодолим. За решаването му обаче се изисква воля от страна на всички – ръководство, треньори, футболисти и местна власт. Както при бедствието, и сега всички погледи са насочени към кметицата Росица Янакиева.

По време на лагера в Смолян бъдещето на клуба е било една от най-коментираните теми. Въпреки това „чуковете“ надиграха категорично Берое във втората си контрола, а играта им бе оценена дори от съперника.

Очаква се първата тренировка за седмицата отборът да бъде посетен от Росица Янакиева, а от тази среща ще зависи в каква посока ще поеме Миньор. Кметицата вече гарантира, че клубът ще го бъде, но сега трябва да убеди и футболистите.