След загубата от Черно море с 1:2 отборът на Неф­тохимик получи дълга почивка. Играчите ще се съберат чак в четвъртък, за когато е насрочена първата тренировка на отбора преди мача с "Левски". Финансовата криза и липсата на терен за во­дене на нормална подготовка е причина отбо­рът да се събере само два дни преди мача. Бургазлии нямат мач през седмицата, тъй като срещата им с Лудогорец бе отложена, заради участието ан разградчани в Лига Европа.

На практика отборът е разпуснат и просто ще разгрее преди срещата със „сините". Не е ясно оба­че къде ще бъдат заниманията, след като тере­нът в Долно Езерово просто не става за нормална подготовка. В тази ситуация от Нефтохи­мик ще избират между малкия изкуствен терен в „Изгрев" или стадион около Бургас, който да приеме за подготовка многострадалния тим, който преди време беше страшилище за всички отбори в елита.

Мачът с "Левски" ще се играе на стадион „Ха­джи Димитър" в Сливен в неделя от 14:00 часа. Там отборът може да тренира преди мача, но и този вариант отпада, тъй като няма пари за покриване на разходите за лагер. Вариантът и със стадиона в Карнобат също засега не е на дневен ред. В началото на сезона именно там и в хотела до него отборът водеше подготовка преди мачовете си.