Община Пловдив окончателно отдаде на концесия стадион “Пловдив” на бившия състезател по овчарски скок Атанас Търев и президента на Локо (Сф) Николай Гигов. Още през април двамата се спрягаха като евентуални концесионери на най-големия стадион в България, но процедурата се забави и местната власт така и не даваше право на владение на Търев и Гигов.

Консорциум "Стадион Пловдив" ще инвестира 24,1 милиона лева за 23 месеца. Той ще плати и 30 хиляди лева еднократно концесионно възнаграждение.

Проектът за реконструкцията предвижда изграждане на уникална соларна система от слънчеви колекторни панели, които ще са и частична покривна конструкция на чашата на стадион "Пловдив". Стадионът ще разполага с 55 хиляди седящи места. Освен това ще бъде изграден дренаж на терена и нова тревна настилка.

Предвижда се изграждане на видеоекран, система за сигурност и видеоконтрол, ремонт на озвучителната система и изграждането на паркинг. На стадиона ще има и конферентна зала, кафе-ресторант, спортен информационен център, магазини за спортни стоки и офиси, като условията за това са поставени от общината./БЛИЦ