Загубата от ЦСКА с 0:5 внесе сериозен смут в щаба на Монтана. Още след мача треньорът Стефан Грозданов обяви, че няма обяснение за срива в играта особено през второто полувреме. Опитният специалист изпусна и многозначителната реплика: ,Доживяхме на тези години, да стана за резил." Той обаче защити играчите си и публично не ги атакува, уточнявайки, че нямат причина да правят нещо подмолно, след като всичко в клуба им е уредено и получават редовно заплати и премии.

Наш вестник пише, че от ръководството проверяват част от бившите футболисти на Пирин, които през лятото бяха привлечени в Монтана. Има съмнения, че някои от тях са контактували с акционерите в разпадналия се благоевградски клуб Петър Байкушев и Емил Павлов, които са приближени до „Титан". Двамата сътрудничеха на босовете на ЦСКА при трансферите на Спас Делев, Станислав Костов, Благой Макенджиев и Антон Карачанаков на „Армията".

Байкушев дори бе в ложата за мача на ЦСКА срещу Стяуа миналия четвъртък, а други от гостите на двубоя свидетелстваха колко разпалено е подкрепял „червените". Той дори е подвиквал към Радуканов да пусне Карачанаков в игра, несъобразявайки се с факта, че талантът не бе включен в групата.

От бившите пиринци титуляри за Монтана бяха Димитър Коемджиев, Янко Сандански и нападателят Димитър Илиев, който доскоро бе собственост на „армейците". Досега само около Коемджиев е имало слухове за симулативни действия покрай периодите му в Спартак (Пл) и Марек.

Официално обаче никой от клуба няма интерес да оповестява догадките, докато не получи неоспорими доказателства. Такива трудно ще излязат наяве, но особено треньорският щаб ще може да си направи сериозни изводи.