Новото ръководство на ЦСКА е започнало проверка по няколко сигнала за корупция в детско-юношеската школа, твърди "Меридиан Мач". От няколко седмици на базите на "Армията" и "Четвърти километър" се коментира, че родители са разкрили пред босовете схема, по която са били рекетирани от треньори, за да приемат децата им в детските и юношеските формации или да им гарантират участие в повече мачове.

Оказало се, че някои от жертвите са близки с ръководните фактори в корпорацията "Титан". Лично босовете Димитър Борисов и Иво Иванов са разпоредили проверка в школата. Неофициално се коментира, че трима от наставниците ще бъдат уволнени и мотивът ще е именно нерегламентираното събиране на пари от родителите на децата.

Желанието на шефовете е да се оптимизира работата с младите таланти, още повече след изключително слабите резултати, които "армейците" записват напоследък. Отбор от ръководената от Георги Велинов школа така и не стигна до финал в републиканските първенства в отделните възрастови групи през юни.
За сравнителен успех се счита представянето на приключилия вчера турнир в памет на "Юлиян Манзаров". На него отборът, воден от Димитър Димитров - Трактора, победи Левски с 3:1. Отчита се обаче фактът, че повечето от момчетата в червено бяха с една година по-големи от съперниците си, а в крайна сметка останаха на шесто място. /БЛИЦ