Бившият президент на Локомотив (Горна Оряховица) Петър Христов беше прострелян в джипа си в столичния квартал "Манастирски ливади" и по-късно почина в болница. Стрелбата е станала на ул. "Ралевица" пет минути след 10 часа на 8 януари (понеделник). В 10:14 часа е имало на място линейка. 49-годишният Христов е бил прострелян с четири куршума в главата и гърдите. Стреляно е от съседния строеж. Раненият е откаран в болница от шофьора си, а след половин час в реанимация Христов е починал.

Той бе президент на Локо (ГО) в средата на 90-те. Той е роден на 17 ноември 1968 година в Силистра, където майка му е била учителка. Израснал е в Самоводене, където завършва основно образование. През 1983 г. е приет в Средно сержантско военно училище „Георги Измирлиев” – Горна Оряховица, в експерименталната паралелка на Министерството на отбраната, която завършва с отличие. После започва работа в министерството и е приет във ВНВУ „ Васил Левски”. Завършва висшето военно училище в старата столица през 1991 г. и същата година напуска армията. През 2000 г. завършва магистратура по финанси в Свищовската стопанска академия.

Именно под негово ръководство Локомотив (Горна Оряховица) постига част от най-добрите си класирания в българския футболен елит – в началото и средата на 90-те години. Отборът изпада по странен начин в Б група през пролетта на 1995 година след инфарктен мач с ЦСКА.

ВСИЧКО ПО ГОРЕЩАТА ТЕМА В БЛИЦ