Реал (Мадрид) може да отвори собствена футболна школа във Видин. Кметът на града Герго Гергов беше на визита в Испания, където проведе редица срещи. Част от тях са били с представители на фондация към “белия балет”. С тях е била обсъдена перспективата във Видин да се създаде детска футболна школа със социална насоченост.
 
“През пролетта на следващата година ще има конкретна визия за осъществяването на проекта за школата. Намерение да инвестира в това начинание е заявено от испанския консорциум “FCC”, който е изпълнител на строежа на Дунав мост при Видин – Калафат”, коментират запознати пред “Конкурент”.
 
Фондация "Реал Мадрид” се занимава със социалните проекти на клуба и има за цел популяризирането на спорта и показването на възпитателния му ефект върху подрастващите. Сдружението ежегодно организира лагери в страни от цял свят. Подобен кампус се проведе наскоро в Бургас. В Унгария Реал (Мадрид) дори има собствена школа на името на Ференц Пушкаш. Именно за подобна структура ще се работи и във Видин.