9-дневен лагер в Турция ще изкарат пловдивските съдии в началото на февруари, информира bgreferee.org. Те ще се готвят за пролетния сезон в курорта Алания, който се намира непосредствено до Анталия. Съдийският отбор, воден от рефер №1 на Пловдив Георги Кабаков, заминава на 3 февруари с автобус за Истанбул, откъдето със самолет ще се придвижи до Алания. Арбитрите ще бъдат настанени в хотел, който предлага отлични условия. 

В групата има и рефер на ФИФА. Георги Йорданов от Габрово, който е пожелал да замине на подготовка с колегите си от града под тепетата. Арбитрите ще тренират по специална програма, изготвена от кондиционния треньор на съдиите Николай Петров. Ръководител на групата е Неделчо Чакъров, който е и методист на Съдийската комисия за зона Пловдив.

Освен подготовка за физическите нормативи и теоретични занимания, арбитрите ще имат възможност и да ръководят контроли на наши отбори, които са на подготовка в Анталия. По същото време в турския курорт ще тренират Литекс, ЦСКА, Черноморец, Локо (Сф), Славия, Монтана, Академик и Миньор.