Наказаният съдия заради измислената дузпа в полза на ЦСКА в мача срещу Славия Ангел Ангелов бил закрилян от Съдийската комисия и БФС, научи БЛИЦ от достоверни източници от “Иван Асен II”. Вече осем сезона младият рефер не бе получавал нито един напечен мач или столично дерби по родните терени по молба на баща му Любен Ангелов и чичо му Любе Спасов. И двамата са бивши международни съдии и в миналото изградиха достатъчно сериозни имена в професията.

Ангел получаваше доскоро само наглед леки двубои, за да може да ги ръководи и по този начин да не бъде наказван, разкриха източници пред БЛИЦ. Заради това, че вече имал повече от 40 мача у нас още миналата година Ангелов станал и международен съдия, тъй като владеел езици и бил добре подготвен физически.

“Международен рефер трябва да бъдеш, когато имаш зад гърба си поне няколко столични дербита. Всеки може да свири, когато грандовете са домакини на слаби отбори”, споделиха пред БЛИЦ бивши арбитри.

Преди десетина дни обаче молбите на бащата и чичото на Ангелов не били изпълнени и БФС натресе Ангел на столичното дерби, на което  той се провали.

Председателят на съдийската комисия Димо Момиров бе изненадан след мача ЦСКА – Славия (2:1), че Ангел Ангелов е международен рефер, а няма нито едно столично дерби. В момента арбитърът е с временно спрени права. Според слуховете именно Момиров решил да хвърли в огъня младият арбитър, за да го види дали е подготвен за по-сериозните битки./БЛИЦ