Румънският специалист Лауренциу Регекампф беше представен официално като старши треньор на лидера в "А" група Литекс. Договорът на румънеца е за 3 години. Това съобщи собственикът на клуба Данаил Ганчев на пресконференция в Ловеч.

39-годишният специалист замени на поста сърбина Люпко Петрович, който напусна по семейни причини след само три седмици на кормилото на отбора. Той си постави амбициозната задача да постигне дубъл - титла и купа на България, в първия си сезон начело на "оранжевите".

Регекампф като футболист игра в Литекс през сезон 1998/1999. За последно той води Ал Хилал (Саудитска Арабия), но беше освободен през февруари. Румънецът ще дебютира начело на Литекс в утрешното гостуване на Локомотив (Пловдив) в мач от 4-ия кръг на "А" група.

На първата си пресконференция Регекампф заяви, че целта пред отбора ще бъде да спечели титлата и купата на България, както и участие в евротурнирите.

"Знам, че в Литекс искат да направят реформа и поех тази отговорност. Познавам добре Литекс и мисля, че футболистите имат голям потенциал. Обективно виждам как стоят нещата за спечелване на шампионата и Купата и да се класираме за евротурнирите. Това ще бъде нашата цел. Имаме условията, които са необходими да направим тази реформа", каза Регекампф.

Румънският специалист допълни, че Литекс ще води коректна борба за титлата и се надява по този начин да я спечели. Той каза, че не е разговарял с Клаудиу Кешеру, но ако има възможност не би се отказал да го има в състава си, защото познава добре качествата му като футболист.

Лауренциу Регекампф добави, че е гледал последните няколко мача от българското първенство и смята, че Литекс е на прав път и не го интересуват другите отбори. Той добави, че ловчанлии ще играят само за победа в Пловдив срещу местния Локомотив в мача от четвъртия кръг на "А" група, защото за спечелване на титлата са необходим победи във всички двубой.

"А" ГРУПА - СЕЗОН 2015/2016

"А" ГРУПА, ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА - ЛЯТО 2015