На 1 юли ще бъде дадено началото на реконструкцията на стадион "Христо Ботев" в Пловдив, съобщава официалният сайт на "жълто-черните". В 10:00 часа в понеделник ще бъде направена първа копка на Трибуна "Изток", от която започва ремотът на съоръжението.

Изграждането на новия стадион ще се извърши на четири етапа.

Липсата на сектора на бултрасите ще доведе до разместване по трибуните на "Колежа". По всяка вероятност "жълто-черната" агитка ще се настани в южната част на стадиона, където досега бе секторът за гостуващите фенове, който пък ще се премести на Северната трибуна, между таблото и Трибуна "Изток".

Новата трибуна ще бъде разположена на площ от 2800 кв.м., а капацитетът й ще бъде над 6000 седящи места, като 70% от тях ще бъдат покрити с козирка. Под трибуната ще се помещават съблекалните, санитарни помещения, зали за спортна дейност, фитнес и др. Трибуна "Изток" ще бъде изградена в срок от 1 година.

След нея в плановете за реконструкция следват последователно Северната, Южната и Централната трибуни. Ремонтите няма да попречат на провеждането на футболни срещи. Строителните дейности ще бъдат изолирани с временна строителна ограда, а "канарчетата" ще продългжат да домакинстват на "Колежа".