Рекордьорът по спечелени шампионски титли на Франция Сент Етиен проявява интерес към българския национал Илиан Илиев-младши, пише изданието Butfootballclub.fr.

Според информацията, 21-годишният играч на Черно море от няколко дни е попаднал в листата на трансферните цели на „зелените“. Френският клуб, който в момента е затруднен финансово и не може да привлича големи футболни звезди, е готов да отдели 600 000 евро за Илиев-джуниър.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Френското издание отбелязва, че синът на Илиан Илиев е следен и от два португалски клуба. От друга страна конкурент на българския национал за редиците на Сент Етиен е Зинедин Ферхат от Ним.

Феновете на футбола във Франция имаха възможност да се запознаят с качествата на халфа на Черно море в началото на юни. Тогава българските национали загубиха от „петлите“ с 0:3 в контролна среща, а Илиан Илиев-младши беше на терена цял мач.

Сент Етиен е притежател на рекордните за Франция 10 шампионски титли. С екипа на тима от "Стад Жофроа Гишар" са играли двама легендарни български национали - покойните Георги Славков и Георги Димитров-Джеки.