Наследникът на Петър Петров като шеф на Съдийската комисия към БФС ще бъде обявен през новата седмица, научи БЛИЦ СПОРТ. Според наша информация това ще бъде бивш международен главен рефер от близкото минало. Назначението ще бъде изненадващо и малко очаквано.

През последните дни, откакто Борислав Михайлов прие оставката на Петър Петров, се появиха много спекулации за името на новия шеф на съдиите. Един от вариантите е Антон Генов, който се радва на подкрепата на ЦСКА. Самият Михайлов обаче е против неговото назначение, тъй като около Генов има много негативни събития. През есента името му беше замесено в скандал покрай работата му като директор на Областната дирекция по безопасност на храните – София. Още повече, че в УЕФА също имат едно наум относно бившия рефер заради четирите дузпи в контрола между Македония и Канада, а мачът беше в списък на съмнителните след сигнали на букмейкъри.

Бившият ни елитен рефер Атанас Узунов изрази готовност да поеме Съдийската комисия, но призна, че не е получил покана да застане на поста. Той беше категоричен, че бивш ръководещ рефер, а не асистент, трябва да застане начело на комисията.

Сред спряганите за поста е пловдивчанинът Йордан Сталев, който обаче има само 41 мача като ръководещ съдия в „А“ група. Най-знаковият двубой под негово ръководство е дербито Локомотив - Ботев през есента на 2002 година, когато „черно-белите“ спечелиха на „Лаута с 5:3. Тогава той бе охулен от „канарчетата“, че не е показал червен картон на вратаря на „смърфовете“ Васил Камбуров за игра с ръка извън наказателното поле. Сталев беше съдия в елита в периода 1996-2005 година, но получаваше малко мачове в „А“ група, като през 2004 годин не му беше даден нито един наряд.