Лицензионната комисия към БФС ще умува утре дали мачът Миньор – Левски ще се състои на стадион „Миньор” в Перник. „Имаме готовност, ако Лицензионната комисия не даде лиценз на Миньор, да се съберем в четвъртък, и да определим друго място за провеждане на двубоя,” заяви говорителят на СТК Марин Маринов.

„Стадионът ни в момента е за осем хиляди зрители, и е кукла”, отсече изпълнителният шеф на Миньор Георги Славчев. Според него няма проблем да бъде издаден лиценз на клубния стадион. Той бе в БФС по случая с Костадин Хазуров, а от СТК дадоха срок на перничани до петък в 12 часа да уредят финансовите си задължения и играчът да бъде картотекиран.
 СТК потвърди, че мачът ЦСКА - Берое ще се играе на „Лаута” в Пловдив, след като от местния Локомотив са изпратили писмо със съгласието си. Няма промяна в началния час на двубоя, и той остава в събота от 18.30.
 
Комисията отложи официално дербито на третия кръг между Левски и Литекс. За мача ще бъде насрочена дата на по-късен етап.
 
СТК даде срок до 13 август на Беласица да картотекира своя отбор, така че има шанс петричани да участват в Западната “Б” група. Ако това не се случи, ще има бараж между Малеш Микрево и Бдин. От Родопа също са уверили БФС, че ще картотекират своите футболисти, и ще играят в първенството.
 Последното решение от продължилото доста по-дълго от обикновено заседание на комисията бе, че Септември Симитли ще играе домакинските си мачове в Банско.