Инцидентите по време на прекратената среща от 12-ия кръг на Югоизточната "В" група Свиленград - Нефтохимик ще бъдат разгледани на редовно заседание на Дисциплинарната комисия във вторник от 10:00 часа.

След това докладите на длъжностните лица ще бъдат предадени на Спортно-техническата комисия, която на свое заседание от 13:00 часа в четвъртък ще се произнесе за резултата от тази среща.

Вчера ви информирахме за грозните сцени, разиграли се на "Колодрума". Гостуването на Нефтохимик в Свиленград не завърши, след като бе прекратено в 65-ата минута при резултат 2:2. Причината бе, че играчите от Бургас скочиха да бият съдиите веднага след изравнителното попадение на домакините. Главен рефер на двубоя бе Владимир Овчаров от Смолян. Бурните реакции на "шейховете" бяха предизвикани от начина, по който Свиленград вкара. При резултат 2:1 за гостите, играч на домакините реализира гол, поемайки топката с ръка. Попадението бе зачетено от рефера Овчаров, който веднага бе нападнат от футболистите на Нефтохимик.

Любопитно е, че съдията Владимир Овчаров от Смолян не посочи центъра, след като реши да прекрати мача и така да фиксира неговия край. Освен това, начален удар след отбелязания гол не е бил изпълнен. Друг е въпросът обаче как е описано всичко в докладите на длъжностните лица. /БЛИЦ