Във връзка с възникналото напрежение по договора за телевизионните права за излъчването на мачовете от "А" ФГ по инициатива на БФС беше проведена среща с представителите на професионалните клубове от елита, както и редица разговори между президента Борислав Михайлов и представители на телевизията - собственик на тв правата по действащия в момента договор, сключен през 2008 г. Беше постигнато съгласие за изчистване на забавените задължения по договора от страна на телевизията към професионалните клубове с крайна дата 2 април 2011 г.

По дневния ред Изпълнителният комитет реши:

1. Приемане на Протокол №6 от 16.12. 2010 г.

2. Приемане с пълно единодушие на Проект на Спортен календар на БФС за 2011 г.

3. С решение на Изпълнителния комитет на БФС по точка 7.4 от Протокол №6/16.12. 2010 г. от листата на арбитрите към Арбитражния съд на БФС бяха заличени четирима арбитри - двама от квотата на АБФ и двама от квотата на ПФЛ. Това наложи допълване на квотата на арбитрите, което се извършва с решение на ИК на БФС по предложение на организацията, от чиято квота са заличените арбитри. В БФС постъпи предложение от АБФ за попълване на тяхната квота със следните лица:

1. Емил Асенов Мингов - професор и доктор по право в СУ "Св. Климент Охридски";

2. Асен Георгиев Георгиев - адвокат, управляващ съдружник в Адвокатско дружество "Антов и партньори";

Предложението е в рамките на квотата на АБФ. Предложените лица отговарят на изискванията за арбитри съгласно нормативните уредба на БФС. С оглед на изложеното по предложение на изпълнителния директор на БФС Борислав Попов Изпълнителният комитет прие решение, с което одобри Емил Асенов Мингов и Асен Георгиев Георгиев за арбитри в Арбитражния съд на БФС.

4. Доклад за изпълнение на Решение по точка 7.8 от Протокол №6 от 16.12. 2010 г. на ИК на БФС във връзка със задълженията на ПФК ЦСКА АД. След констатираните влезли в сила и неизпълнени финансови задължения на ПФК ЦСКА АД към футболните клубове от "А" ФГ (ПФК "Пирин Благоевград" АД, ПФК "Миньор" АД, ФК "Вихрен", ПФК "Славия 1913", ОФК "Сливен-2000" и ПСФК "Черноморец Бургас" АД), произтичащи от трансфери и/или преотстъпване на футболисти. От ЦСКА постъпи справка за изпълнението на решението, приложена към доклада. Отношенията с "Пирин", "Миньор" и "Вихрен" са уредени. ПСФК "Черноморец Бургас" АД е спечелил на две инстанции делото срещу ЦСКА по дължими суми за трансфера на Мишел Платини, остава да се произнесе Върховният касационен съд. По отношение на "Сливен-2000" има извършено частично плащане, но голямата част от сумата не е издължена. От "Славия" не са представени данни, но не са постъпили и писмени претенции. На базата на доклада Изпълнителният комитет единодушно прецени, че няма пречка ПФК ЦСКА АД да започне пролетния полусезон в "А" ФГ.

5. Резултати от конкурса за треньори на юношеските национални отбори: до 19 г. Атанас Атанасов, до 18 г. Владимир Стоянов, до 17 г. Александър Димитров и до 15 г. Петър Пенчев. За треньор на отбора до 16 г., както и за треньор на вратарите на националните отбори, няма подходящи кандидатури, отговарящи на критериите. По тази причина ще бъде обявен допълнителен конкурс.

6. Във връзка с прилагането на чл. 19, ал. 3 от Устава на БФС са предложени за одобрение и предложение до Конгреса на БФС за приемане за членове на БФС нови 10 футболни клубове.

Списък на клубовете:

1. ФК "Нефтяник" - Шабла

2. ФК "Изида" - Добрич

3. ФК "Рилски спортист-2011" - Самоков

4. ДФК "Делфините" - Варна

5. Футзал клуб "Черноморе-Мания" - Варна

6. ФК "Макак-2008" - Шумен

7. ФК "Локомотив-2008" - Каспичан

8. ФК "Марек-2010" - Дупница

9. ФК "Лъвчета" - София

10. ФК "Екомет-90" - Пловдив

Пресслужба на БФС