Треньорската смяна в ЦСКА ще бъде осъществена днес. Милен Радуканов ще бъде освободен, а наставник на “червените” ще бъде Димитър Пенев. Треньор № 1 ХХ век трябва да води днешната тренировка, като преди това Милен Радуканов и екипът му ще бъдат освободени. Единствено работата си ще запази кондиционният специалист Иван Йовановски.
 
За смяната на Радуканов се говореше от известно време. Повод за треньорската рокада е слабото представяне на “червените” в последните мачове и най-вече загубата от Славия и равенството с Черно море. Раздялата на ЦСКА с досегашния наставник става само ден, след като той направи една година начело на “армейците”.
 
Помощник на Димитър Пенев ще бъде Ангел Червенков, а бившият страж на клуба Илиян Василев ще бъде треньор на вратарите. Освен Йовановски с кондицията на играчите ще се занимава и Марин Гъдев. До Пената на резервната скамейка по време на Вечното дерби с “Левски" в петък ще застане и Драголюб Симонович.
 
Първоначалният вариант Стратега от Мировяне да води ЦСКА заедно с Радуканов срещу “Левски” в петък е отпаднал. Има вероятност клубът да предложи на досегашния си треньор да отиде на стаж в чужбина през зимата./БЛИЦ