Ръководството на "Ботев" (Пловдив) окончателно реши стадион "Христо Ботев" да бъде сринат, като за 40 дни трябва да бъде изравнен със земята.

На 15 април 2015 година "жълто-черните" трябва да играят на изцяло нов стадион. Датата беше определена от клубното ръководство, което взе решение сегашната база да се срине из основи и върху терена да се строи нова база.

Вместо събаряне на трибуни една по една и поетапно възстановяване, клубът реши кардинално да строи от нулата.

Събарянето започва на 13 декември тази година. Трибуна "Изток" вече я няма, след като беше съборена на 1 юли. Това беше стъпка от предишния план, предвиждащ поетапно изграждане на секторите. След доброто представяне в европейските клубни турнири, обаче, ръководството на най-стария футболен клуб в България реши да съкрати сроковете.

На 12 декември "канарчетата" ще изиграят последния си мач на сегашния стадион "Христо Ботев". Тогава "Ботев" приема Берое в среща от 22-ия кръг на "А" група. Преди това "жълто-черните" ще посрещнат ЦСКА. Двубоят с "червените" е на 5 декември.

Напролет домакинските мачове на "Ботев" (Пд) ще се играят на базата в Коматево. Изградена като тренировъчна, и тя ще претърпи изменения, за да поеме повече публика. На основния терен ще бъде изградена трибуна за 1000 зрители, както и изцяло нов сектор за гости с 300 места. Така капацитетът на стадиона в Коматево става 3300 зрители. Решението е съгласувано с Лицензионната комисия към БФС и МВР. Имало е вариант и "Ботев" да играе домакински мачове на чужди стадиони, но след консултации с фенове, те предпочитат да пътуват до квартал Коматево, вместо до София, Стара Загора и Сливен.