Първенството в efbet Лига ще бъде подновено на 5 юни. Това обяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев на извънредния брифинг в Министерски съвет. Както е известно, вариантите бяха два - 5 или 12 юни. 

"Знаете, че от 15 май се възстановяват тренировките на футболните клубове. От 5 юни започват и състезанията по футбол. Във всеки един момент в зависимост от ситуацията ще предприемаме мерки в едната или другата посока. Надявам се да е в положителна посока", каза Кирил Ананиев.

"Футболът ще продължи без публика, категорично. Ще присъстват само щабовете на отборите", продължи министърът на здравеопазването. 

Ананиев с първи думи за новите мерки след извънредното положение БЛИЦ TV

"За подготовката на нашите олимпийци създадохме необходимите условия в националните спортни бази, където ще бъдат настанени в отделни стаи. Ще им се правят PCR тестове през няколко дни, ще получават храната си в стаите, лекарите ще ги посещават на място, в отделни зали ще тренират. Там, където има възможност, правим това, което няма да доведе до заболяване на останалите. Там, където обаче е невъзможно, няма как да разхлабваме мерките", обясни Ананиев. 

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)