Днес е важен ден за президента на БФС Борислав Михайлов и мястото на България в управителната структура на европейския футбол. Преди обяд в Рим стартира 43-ия конгрес на УЕФА, на който ще се проведат изборите за нов президент и за нов Изпълком на футболната централа. Резултатите се очакват около 13:00 часа. Вече е сигурно, че досегашният президент Александър Чеферин ще запази поста си, тъй като е единственият кандидат. За Изпълнителния комитет обаче ситуацията е доста по-сложна, пише "Тема Спорт".

Новият Изпълком на УЕФА ще бъде съставен от 8 членове. Флоранс Хардуин, която е представителката на Франция, ще заеме женската квота, както бе и в предишното ръководно тяло. Така другите 10 кандидати, сред които е и Борислав Михайлов, ще се борят за останалите 7 места при гласуването. Един от тях се очаква да си направи отвод, като така ще останат 9 кандидати за седемте вакантни позиции.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

От вчера президентът на БФС е в италианската столица. Най-сериозният негов опонент се очертава да бъде представителят на Казахстан Кайрат Борнабайев. Освен Боби и французойката Флоранс Хардуин още трима са били част от последния Изпълком. Това са Давор Шукер (Хърватия), Шандор Цани (Унгария) и Фернандо Гомеш (Португалия). Новите имена в списъка с кандидати са шестима.

Интересното е, че предишният Изпълком бе съставен от 14 души, а сега те ще са значително по-малко - 8. Президентът на БФС бе част от структурите на УЕФА и при предишния президент Мишел Платини.