Проблемите около стадион “Локомотив” в столичния квартал “Надежда” продължават. Реститути искат от Николай Гигов по 250 евро на квадрат обезщетение, за да се откажат от собствеността си и да я предадат в ръцете на Локомотив.

“В момента, в който дадохме всички планове за стадиона се оказа, че част от тези хора отказаха да получат замяна срещу това. Общинската управа няма как да ни го даде на концесия и не може да го ремонтираме, тъй като е частна собственост. Няма как да се обезщетят тези хора с пари, защото тук им е върната земеделска земя. Да виждате да има такава някъде? Тези 6 декара са в Сектор “А” и са частна собственост”, заяви Гигов.

“Половината от реститутите са съгласни да получат това, което им предлагат – собственост на друго място. Другата половина обаче искат пари, по 250 евро на квадрат. Такава сума има под опашката на коня. Реституцията е върната 2001 година, аз разбрах преди няколко месеца. Всеки си мълчи. С този стадион станахме за смях”, допълни още президентът на “железничарите”.

“Това трябва да мине през изпълнително дело между общинската управа и реститутите. Ние се опитваме да видим как по законов начин да заобиколим това нещо. Дружеството е формирано и като решим този проблем, на секундата започва ремонта. Ние сме заявили “Българска армия” и “Васил Левски”. Когато имаме готовност, ще може веднага да се върнем на нашия стадион. Програмата обаче вече е направена и ние нямаме осветление. Тези мачове, които са предвидени за осветление, няма как да ги играем тук”, завърши Гигов./БЛИЦ