На специално организиран двудневен семинар в Национална футболна база „Бояна“ представителите на професионалните ни клубове бяха запознати с новата електронна система за трансфери DTMS. Платформата, разработена ексклузивно от ФИФА за националните асоциации на страните-членки, сериозно улеснява преминаването на футболисти от един отбор в друг.

Благодарение на нея тимовете имат възможност да управляват трансферната си активност, да генерират статистики, да ускоряват процеса, да съхраняват необходимите документи онлайн и да гарантират прозрачността в междуклубните сделки.

За да запознаят клубовете от Първа и Втора лига с нововъведенията, на семинара присъстваха експертите от ФИФА Бернхард Вебер,  Семира Джавдат и Агнес Шпренгер, които похвалиха Българския футболен съюз за бързата адаптация на международната система у нас. България е едва втората европейска държава (след Холандия), която въвежда платформата. Общо в света DTMS се използва от 11 национални федерации.

Към момента българската версия на DTMS е в тестов период, като намеренията на БФС са системата да бъде окончателно въведена по време на следващия трансферен прозорец.