Шампионът Лудогорец завърши 2:2 с румънския Рапид (Букурещ) в контролна среща, състояла се пред около 1000 зрители на стадиона в Разград. Треньорът на домакините Ивайло Петев даде шанс за изява предимно на резервните си състезатели, които от началото на сезона по-рядко получаваха шанс за изява.

Домакините изоставаха с 0:2 в резултата, но в крайна сметка се добраха до равенството след попадения на Жуниор Кишада и Франк Гела. За гостите от Румъния пък се разписаха Йоница и Ильоски. Рапид (Букурещ) заема 6-ото място във временното класиране в северната ни съседка.

Мачът започна отлично за гостите. Йоница изведе откри резултата в 13-та минута. Футболистът на Рапид влезе с дрибъл през центъра и с премерен удар не остави шанс на Урош Голубович - 0:1.

Избраниците на Петев реагираха като ужилени и успяха да създадат чисто голово положения, което обаче беше пропиляно от Роман Безяк. Словенецът бе изведен сам срещу вратаря от Мичел Бургзорг, но не успя да шутира добре и прати топката в аут.

В 24-ата минута Голубович отново беше наказан. Ильоски се възползва от колективна грешка в защитата на Лудогорец и последвало неразбирателство между Козмин Моци и сража, и удвои резултата - 0:2.

В самия край на първата част Жуниор Кишада намали на 1:2. Нападателят пое топката в наказателното поле, финтира елегантно противников бранител и с левия крак прати кълбото зад стража Вайку.

2_5.jpg

През второто полувреме футболистите на Лудогорец бяха по-активни, след като значително вдигнаха оборотите и се хвърлиха в атаки, за да изравняват резултата. Трудът им беше възнаграден чак в 87-ата минута, когато Франк Гела отбеляза красив гол за крайното 2:2. Бившият играч на Динамо (Загреб) получи топката на границата на наказателното поле, завъртя се и с плътен удар опъна мрежата.

Рапид (Букурещ) беше осмият румънски отбор, срещу който Лудогорец игра контрола. През последната година и половина момчетата на Ивайло Петев срещнаха седем различни тима от северната ни съседка в проверки по време на подготвителните лагери в Австрия, Турция, както и в Разград. Лудогорец има общо три двубоя с Динамо (Букурещ), като в тях записа две победи и един равен (2:1, 3:1, 1:1). Тимът на Ивайло Петев премери сили и с най-популярния клуб в Румъния - Стяуа. Провелият се преди повече от месец сблъсък на "Лудогорец Арена" завърши 1:1. Освен с грандовете от Букурещ, шампионът на България игра контроли още с Университатия (Клуж) (0:1), Васлуй (1:1), Спортул (Студенцеск) (4:3), Астра (Плоещ) (1:0) и Глория (Бистрица) (2:2).

ЛУДОГОРЕЦ - РАПИД (Букурещ) 2:2
0:1 Йоница (13), 0:2 Ильоски (24), 1:2 Кишада (45), 2:2 Гела (87)

Съставът на Лудогорец: Голубович, Шоко (Кайсара), Моци, Мантула, Витиня, Костадинов, Александров, Бакалов (Мирослав Иванов), Бургзорг, Безяк (Гела), Кишада (Барт)

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В "А" ГРУПА

КЛАСИРАНЕТО В "А" ГРУПА