Старши треньорът на Крумовград – Атанас Рибарски, коментира загубата с 0:3 от Лудогорец в мач от изтегления 12-и кръг на българския шампионат.

„Всеки отбор, срещу който се изправяме, има своите аргументи, без значение от коя половина на таблицата. Трябва да допускаме по-малко голове и да вкарваме повече“, заяви Рибарски минути след края на мача в пловдивския квартал Коматево.

Той каза къде отборът му е отстъпвал на „орлите“: „Основно не се получиха ситуациите 1 на 1, малко като че ли влязохме респектирани. Позволихме на Лудогорец да стреля, но има и позитиви в играта ни, но те бяха до последните 30 метра. Имаше по-добра реакция при загуба на топката от мача с Черно море, но не стигахме до стрелкови позиции и до голови ситуации“.

Той не пожела да обвини някой от играчите за загубата: „Нито Янко, нито някой от футболистите мога да обвиня. Янко е сред най-стойностните вратари в България. Ефективността на Лудогорец в предни позиции е много висока. След първите 10-ина минути, след гола влязохме по-добре в двубоя, пресирахме, отнемахме, но не успявахме да стреляме“

„След направените промени се загуби и планът за мача, някои хора, които влязоха, се включиха под възможностите, но се надявам в идните мачове да покажат по-добро лице“, заяви разочарованият треньор.

„Да, наблюдавам почти всички двубои, агресията при Ботев Враца е по-висока. Пресата им беше по-успешна, отколкото досега, затова трябва да работим по тези въпроси. Ще обърнем внимание на тези неща. Надявам се контузените да се възстановят и да увеличим конкурентността в състава, защото всеки играч е важен за нас“, допълни Рибарски.