Бившият наставник на “Левски” Станимир Стоилов е препоръчал на настоящия мениджър на “сините” Георги Иванов да върне Ричард Еромоигбе на “Герена”. Това разкрива нигериецът в интервю за списание "Four Four Two".

“Стоилов е най-добрият треньор, с който съм работил. Влиянието му върху кариерата ми е огромно Благодарение на него немската легенда Берти Фогст ме извика в националния на Нигерия. Не съм говорил с Гонзо, но знам, че Мъри е говорил с него за мен. Само това ще ви кажа”, коментира Ричард.

“В крайна сметка не успях да остана в Анортозис, защото бях изостанал в подготовката. Иначе, човек не може да заповядва на сърцето си, а моето принадлежи на Левски", разкрива сърцатият футболист. Най-хубавият и най-лошият ми спомен от България са свързани с “Левски”. Върхът в кариерата ми са четвъртфиналите за Купата на УЕФА и участието в Шампионската лига. Тогава “Левски“ играеше смел и хубав футбол. Най-кофти беше времето, прекарано под ръководството на Вили Вуцов", казва още Ричард.

"Искаше ме един от големите европейски клубове, но Батков стопира трансфера. Той се поослуша за повече пари, а тъкмо тогава бях много близо до получаването на български паспорт. Не мога да разбера, защо другите президенти помагат на своите играчи за трансфер, а той, имайки всичките връзки, не го направи. Затова малко съм му сърдит. Не е тайна, че изкарах двуседмичен пробен период в английския Дарби Каунти. Тогава Пол Джуъл ме одобри. Каза ми, че ме харесва и че съм добър играч, но първенството почваше след броени дни и те предпочетоха да подпишат с местно момче - англичанин, на който нямаше да му трябва време за аклиматизация", обясни още полузащитникът, който сега рита в кипърския Алки Ларнака.

“С Боримиров сформирахме страхотен тандем. Тайната беше, че той ме научи на много неща. Той беше играл голям футбол в Германия и си личеше, че е сериозен състезател. С течение на времето си паснахме перфектно и заедно с Бардон изградихме добро разбирателство в средата на терена. Обичах да се размотавам заедно с Лусио Вагнер, Топузаков и Георги Петков. Нощният живот в София ми доставяше голямо удоволствие. Редовно киснех в Студентски град. Българската ракия е най-доброто питие до което някога съм се докосвал. Но не тази ракия, която я продават по магазините. Аз си падах по домашната селска ракия", признава още нигериецът./БЛИЦ