Риека привлича Венцислав Христов за заместник на продадения в Англия голмайстор Андрей Крамарич, който премина в редиците на последния във Висшата лига Лестър.

БЛИЦ първи разкри, че българският национал напуска Берое в посока Хърватия. Под Аязмото очакват 400 000 лева от раздялата на Христов, когото щяха да изпуснат без пари идното лято, когато договорът му изтича.

Сумата е нищожна за Риека на фона на заработеното от продажбата на Крамарич. Считаният за един от най-големите таланти на хърватския футбол в момента нападател носи в касата на клуба си 9 милиона паунда.

23-годишният Крамарич привлече вниманието, след като отбеляза 21 гола в 18 мача за първенство през есента. През миналия сезон нападателят имаше 16 попадения на сметката си, а сега "лисиците" се надяват да бележи и във Висшата лига и да помогне на тима да оцелее сред най-добрите.

За преминаването на 26-годишния Христов в Риека съобщиха и медиите в Хърватия. Спортният директор на клуба Сречко Юричич не е заминал с отбора за лагера в Испания, тъй като работи по трансфера на българина. БЛИЦ вече съобщи, че в Стара Загора очакват сумата накуп, за да бъде финализирана сделката.

В Риека възлагат големи надежди на българския национал в битката за титлата с Динамо (Загреб), който има преднина от 7 точки. След Крамарич, втори по резултатност от началото на първенството е офанзивният халф - бразилецът Мойзес (5 попадения). Нападателят Иван Кръстанович пък има едва 2 гола. Венци Христов пък отбеляза 6 попадения в "А" група през есента.

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и зимна подготовка