Всичко за Евро 2024 с БЛИЦ – ТУК!

Бразилският нападател Рикардиньо вече се е сбогувал със своите съотборници в Левски и в следващите дни се очаква официалната информация за неговата продажба на чешкия Виктория (Пилзен).

Счита се, че сделката ще бъде за два милиона лева. На тази сума собственикът на „сините“ Наско Сираков настояваше през зимата, когато Виктория (Пилзен) за първи път опита да купи 23-годишния таран, за което БЛИЦ първи писа. Тогава чехите предложиха 600 000 евро, а от „Герена“ поискаха 1 милион от европейската валута.

Левски обаче ще получи само половината от трансферната сума. Това е заради договорка с бившия клуб на Рикардиньо Гремио. Нападателят премина в родния град в началото на 2023 г. без пари, но за сметка на това бразилският тим запази 50% от правата на играча. Така сега трансферната сума от сделката с Виктория (Пилзен) ще бъде поделена между Левски и Гремио.

Чуждестранен нападател се очаква да бъде заместникът на Рикардиньо в Левски. С неговата продажба "сините" освобождават едно място за футболист с паспорт извън Европейския съюз и това развързва ръцете на клуба при избора за наследник на бразилеца.