Рилски спортист победи Чавдар (Етрополе) с 2:1 в мач от 14 кръг на Югозападната Трета лига. Така тимът от Самоков затвърди претенциите си за по-осезаемо присъствие в челото на класирането през този шазпионат и атака на завръщане в професионалния футбол през следващия сезон.

Всичко в мача беше решено през второто полувреме. Първо Красимир Панчев направи пропуск за Рилецо в 60-ата минута, но две минути по-късно ветеранът Йордан Минев откри резултата. Той беше точен при добавката на удар на Станислав Петров, при който топката се отби в гредата.

В 68-ата минута домакините удвоиха преднината си. Панчев оползотвори отлично подаване и се разписа във вратата на гостите. Румен Рангелов реализира почетното попадение за Чавдар (Етрополе) минута преди края. Малко след това Николай Иванов от чиста позиция не успя да изравни резултата.

Рилски спортист заема седмо място във временното класиране на Югозападната трета лига с 21 точки, докато Чавдар (Етрополе) е девети с 20, колкото има и осмият Банско. Лидер е Миньор (Перник) с 34 т., на шест пред дубъла на ЦСКА. Трети е Балкан (Ботевград) с 25.