Носителят на правата за излъчване на мачовете от българския футбол Ring.BG е вдигнал мерника на 11 клуба от “А” група, пише в. “Меридиан Мач”. Става въпрос за отборите, които не са изпълнили упомената в договорите точка за модернизиране на стадионите и най-вече за поставяне на осветление.

Електронната медия е изпратила уведомително писмо до БФС, с което съобщава, че може да редуцира сумите, които въпросните отбори трябва да получат по договора отпреди една година.

На практика само четири клуба изцяло на изискванията на Ring.BG. Това са Литекс, Левски, ЦСКА и Черноморец. Домакинските срещи на шампиона, столичните грандове и бургаският тим са най-излъчвани от носителя на правата не само заради приличната инфраструктура. Четирите клуба са единствените в “А” група, които имат осветление на стадионите си.

Останалите в момента 11 клуба в елита треперят общо за около 6 000 000 лева, които трябва да получат според контракта. Според запознати Ring.BG няма да спре изцяло парите, каквито слухове се появиха./БЛИЦ