Шведският защитник Ларс Фредрик Рисп заяви, че е близо до договор с “Левски”. В интервю за "Sportbladet" той разкри, че преговорите са във финалната си фаза и се очаква само одобрението на собственика на "сините" адвокат Тодор Батков. "Вече сме на финалната фаза. Преговаряме от два дни и сме много близо до споразумение. Чака се одобрението на президента на клуба, който в момента е на почивка в Африка", коментира Рисп.

“Надявам се до утре нещата да бъдат финализирани. Първоначално става въпрос за договор за една година. Ако всичко е наред, ще пътувам за София в четвъртък или в петък", допълни той.

Защитникът изкара 4-дневни проби в “Левски” на лагера в Австрия през миналата седмица и остави добри впечатления в контролата срещу Словачко (0:0). В момента той е в Гьотеборг и очаква окончателното решение на “Левски”.

"За мен ще бъде удоволствие да отида в клуб, който има толкова много шампионски титли и всяка година се бори за нови трофеи", подчерта шведът.

"Познавам треньора на “Левски” (Георги Иванов). Той е бивш нападател, срещу когото съм играл в Турция преди 5-6 години. Свързаха се с мен и отидох на лагера на отбора в Австрия. Тренирах няколко дни през миналата седмица и участвах в една контрола. Всичко мина добре. Треньорът иска да подпиша", завършва Рисп./БЛИЦ