Бившият съдия Христо Ристосков, който разполага със записи уличаващи в корупция българското съдийство заяви, че вчерашните решения на Изпълкома са предизвикали края на футбола у нас. “В съдийството се работи без прозрачност. Липсва всякаква морал и етика. Не може тези хора да са уличени в нерегламентирани отношения и да продължават да представят България пред УЕФА. Това е падението на футбола, той свърши като игра. След вчерашното заседание на Изпълкома съм напълно обезверен”, каза Ристосков в сутрешния блок на bTV.
 

“Получава се парадокс. Свирил съм толкова мачове в България и става така, че трябва да си плащам, за да ръководя двубои. Цял живот съм работил на 2-3 места и трябва да посрещаме високопоставени хора да им плащаме проститутките. Хайде стига с тия работи”, завърши бившият рефер.

Димитър Димитров – Каубоя също призна, че съществува черна каса в българското съдийство, а Иван Леков е инициирал фонд за събиране на пари за разноските на хора от УЕФА, които са идвали по време на предсезонните подготовки на родните рефери. “Той събираше парите по региони. Това е от 2000 година, уж за подаръци, но не знам къде отиваха тези пари. Обичайна практика е, когато съдиите провеждат предсезонните семинари, да се канят подходящи преподаватели с висок ранг от УЕФА. Последният случай бяха събрани около 13 хиляди лева, а за тридневния престой на един такъв служител не могат да бъдат похарчени повече от 3000 лева”, допълни Каубоя.

"Не съм обнадежден след вчерашните решения на Изпълкома, защото съдиите бяха оставени дза изберат сами своя председател. ЕТ Ичко Лозев ЕООД обаче има петима представители сред реферите и нали знаете, че ако се стигне до избор кой да бъде следващият шеф на арбитрите, те за кого ще гласуват", завърши Димитров./БЛИЦ