Първият международен рефер в пиринско Христо Ристосков е решил повече да не свири срещи от областното първенство по футбол. Топреферът е уведомил за това ръководителите на регионалната футболна централа в Благоевград.

От няколко години Ристосков вече свири и мачове в предварителните кръгове на европейските клубни турнири, но винаги е взимал присърце мачовете от така наречените селски групи, пише e-79. Практика е реферите от пиринско, независимо дали свирят в "А" или "Б" група, да ръководят мачове и в по-долните етажи на българския футбол, тъй като именно там се каляват и стават рефери.

Причината за решението на Ристосков са изказванията на един от ръководителите на отбора на Коларово – Евгени Панков, заявил, че съдията от Сандански е опорочил футболната среща между отборите на Митиново и Коларово. Последният, освен че се занимава с футбол, е секретар на община Петрич. Топреферът естествено не остана длъжен и отговори подобаващо на футболния ръководител, но очевидно е останал много обиден и е уведомил шефовете на ОС на БФС в Благоевград за решението си. /БЛИЦ