Треньорът на Пирин Неделчо Матушев и футболистите продължават да се ползват с пълната подкрепа на ръководството, въпреки че тимът е на последно място в класирането с 1 точка след първите 3 кръга.

"От наша страна всичко е нормално и спокойно. Вярваме на футболистите и треньорите. Уверени сме, че нещата ще се нормализират и ще започнем да вкарваме. Това в момента е най-голямата слабост на отбора. Ако обърнете внимание и на трите ни изминали мача, ще видите, че във всеки от тях изпуснахме по няколко положения. И ако бяхме вкарали, по съвсем друг начин щяха да се развият нещата. Надявам се в следващите двубои това нещо да бъде отстранено. Момчетата трябва да се успокоят и да започнат да вкарват. И футболистите, и треньорите имат пълната ни подкрепа", каза управителят на клуба Венко Попов.

"В Благоевград откъм феновете обстановката не е спокойна, но в отбора е. Всички малко избързват, а нещата не могат да се случат така. Трябва повече търпение, защото отбор се гради трудно и бавно. Важното е, че се върви в правилната посока. Вярно, мислехме си, че можем да вземем повече точки от първите кръгове, но не се получи. Мисля, че нещата ще се наредят и ще започнем да побеждаваме. Силно се надяваме, че още в неделя ще покажем това, което трябва срещу Ботев Пловдив. Не се справяме лошо до момента, просто в определи периоди от двубоите не се получават нещата. В момчетата има притеснение и от факта, че доста време не сме били в А група. Реално градим нов отбор. Клубът на два пъти фалира. Лесно се руши, трудно се гради. Трябва повече търпение и да следваме определен план. Не трябва да прескачаме етапи от развитието си", подчерта Попов.