Димитър Макриев вкара първия си гол след завръщането в Кипър, като се разписа от дузпа за Ермис (Арадипу), който във втори осминафинал за Купата на страната размаза с 4:0 АСИЛ (Лиси) като гост.

Първата среща завърши пак с успех за Ермис, които са на последното 12-о място в местната първа дивизия, и така те отиват на четвъртфинал с общ резултат 7:0.

Савас Литра откри резултата за Ермис с глава още в 13-ата минута, а Макриев удвои от наказателен удар в 41-ата. Втора дузпа беше отсъдена за червено-черните от Ермис, реализирана от Янис Таралидис в 61-ата минута, а крайното 4:0 оформи Костас Пилеас осем минути преди края.

Напред продължават още Аполон (Лимасол), които отстраниха Омония (Никозия) с общ резултат 2:1. Еносис (Паралимни) спечели с 3:2 гостуването си в първи мач на Анортозис, като победното попадение падна в 93-ата минута и беше дело на бивишя футболист на ЦСКА Шикозе Удоджи. В други първи срещи от този етап Арис (Лимасол) победи Пафос с 2:1, а Неа Саламина отстъпи с 1:2 на АЕК (Ларнака).