Редица футболни клубове и школи, използващи терените на националната футболна база „Бояна“ на територията на БФС, излязоха със специална декларация заради протеста, които се провежда пред сградата на централата.

50 000 лв Награден Фонд за efbet Лига!

От началото на седмицата пред офисите на БФС фенове на ЦСКА издигнаха палатков лагер, който е реакция срещу наказанията, наложени на „армейците“ и изваждането на редица аматьорски клубове от футбола след участието им на алтернативния конгрес на Димитър Бербатов на 18 март.

Вчера обаче протестът мина всякакви граници - имаше вандалски прояви срещу сградата на футболната ни централа. Тя беше обстрелвана с различни предмети. Нанесени са поражения, а има и пострадал полицай.

„В четвъртък следобед бяхме принудени да отменим всички наши занимания заради организирания протест от клубовете, подкрепящи Димитър Бербатов. Палатковият лагер, който беше изграден от феновете на ЦСКА в началото на седмицата пред входа на базата, притеснява децата от нашите школи. Родителите им са разтревожени за тяхната сигурност, когато идват на тренировки“, пише в декларацията.

„Ние категорично заявяваме, че това не е начинът да създадем интерес у децата към футбола. Напротив – обратното е, отблъскваме ги и ги отказваме от любимата им игра. С тази наша декларация искаме да призовем отговорните институции да предприемат необходимите мерки, за да предотвратят ескалиране на напрежението пред национална футболна база „Бояна“. Настояваме сигурността и свободният достъп до нашето работно място да бъдат гарантирани на всяка цена“, допълват клубовете.