Националният отбор на България ще бъде събран на извънреден лагер в турския курорт Анталия през февруари, пише "Труд". 
 
Новият селекционер Ивайло Петев вече обяви желанието си да срещне съперник в контрола преди евроквалификацията с Италия в края на март, а сега заедно с шефовете на БФС търси съперник за контрола. 
 
Предвижда се сборът да бъде на 14-15 февруари, когато в турския курорт ще има само клубни тимове, сред които и родните грандове "Левски" и ЦСКА, тъй като датата не е официално предвидена за контроли в календара на ФИФА. 
 
Февруари е време, в което из хотелите и игрищата на турските курорти Анталия, Белек и Сиде се готвят стотици отбори от първенства, които имат зимно прекъсване. Там ще са и повечето родни клубни отбори, от които Петев ще селектира състав за контролата. 
 
Играещите в Русия Георги Миланов, Ивелин Попов и Станислав Манолев също ще са в подготвителен етап, защото първенството се подновява на 7 март. Но клубовете им може да откажат да пуснат състезателите, тъй като ФИФА не е посочила датата като задължителна за двубои на национални тимове. 
 
Последният мач на България при подобни обстоятелства кара шефовете в БФС да са внимателни в подготовката на евентуална контрола в Анталия. На 9 февруари 2011-а срещнахме Естония и завършихме 2:2 с 4 отсъдени и реализирани дузпи в двубоя. ФИФА анулира резултата след разследване, доказало нечисти намерения от организаторите - азиатска мениджърска агенция. 

Нашата група "Н" за европейските квалификации