Новият холандец в "Левски" Гари Мендес Родригес заяви, че е много щастлив от преминаването си в българския гранд. Крилото подписа договор за 2,5 години със "сините" и тази вечер проведе първа тренировка под ръководството на Илиан Илиев.

Родригес демонстрира огромно самочувствие на въпрос кои са му силните качества. "Играя ляво крило. Много съм бърз и имам отлична техника, а също така вкарвам голове и често подавам за тях. Вече разговаряхме с треньора. Чувството да съм тук е страхотно", коментира 22-годишният холандец.

"До този момент играех в Холандия - за Дордрехт. Бях там под наем от Адо Ден Хааг. Разбрах за интерес към мен от страна на "Левски" от мениджъра ми, както и че искат да ме купят. Веднага се съгласих. Много съм щастлив, че идвам в голям клуб като "Левски". "Левски" е голям отбор в Европа. Идвам в голям клуб и искам да дам всичко от себе си, за да стана голям футболист в този отбор. Благодаря на "Левски" за тази възможност", добави младокът.

"Говорих с Дъстли Мулдер преди да подпиша и той ми каза, че всичко е на много високо ниво в "Левски". Знам, че Сержиньо Грийн и Андвеле Слори също са играли така тук. Искам да стана шампион тази година", сподели още Родригес, чийто родители са от Кабо Верде, но той е роден в Холандия. Крилото разкри също така, че селекционерът на Кабо Верде го е искал в състава за Купата на Африканските нации, но е отказал тази година, за да може да осъществи трансфера си в "Левски". Крилото обаче обещал на специалиста да приеме повиквателната в бъдеще.

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ