Новата холандска перла на “Ботев” (Пловдив) Ромарио Кортзорг ознаменува с гол неофициалния си дебют с жълто-черната фланелка. 23-годишният нападател от суринамски произход донесе победата и 1:0 за елитния тим в необявена учебна игра срещу хита в “Б” група и сателит на “канарчетата” - ФК Раковски 2011. Тайният спаринг се проведе на стадион Беркут в Брестник от 11.30 часа и протече в две полувремена по 25 минути, съобщава “Густоспорт”. В него треньорът на “Ботев” (Пд) Станимир Стоилов заложи на резерви и юноши, както и на първото ново попълнение за сезон 2013/14 Ромарио Кортзорг, а десният бек на ФК Раковски 2011 Емил Аргиров – Животното бе тестван от “жълто-черните”.

23-годишният бивш нападател на подвизаващия се в холандската Ерсте дивизие Дордрехт отбеляза попадението в 12-ата мин. Ромарио се разписа отблизо след атака започната от Николай Павлов. Иначе основните футболисти на жълто-черните като Иван Цветков, Веселин Минев, Тодор Неделев, Мариян Огнянов и т.н проведоха тренировка преди учебната игра, в която не взеха участие, а отидоха на възстановяване в комплекса.

Десният бек на Раковски Емил Аргиров пък бе привикан в “Ботев” от петък следобяд, когато започна тренировки с канарчетата. 25-годишният краен защитник има договор с втородивизионния клуб до края на сезона, а през новия шампионат може отново да се завърне на “Колежа”. Животното игра за “Ботев”, докато “жълто-черните” се подвизаваха в “Б” група. Той ще тренира с пловдивчани през следващите седмици, а ще играе в официалните мачове за ФК Раковски. Ако Мъри го одобри, ще му бъде предложен договор с “Ботев” (Пловдив).