Берое победи с класическото 3:0 като гост на тима от Югоизточната "В" група Димитровград. Проверката се игра при постоянен снеговалеж, но сравнително добър терен.

Сред избраниците на треньора Илиан Илиев не попаднаха футболистите, които бяха титуляри при домакинството на Сливен, спечелено с 1:0. Спецът заложи в днешната контрола на Мартин Теменлиев, Мирослав Енчев, Павел Ковачев, Тодор Тодоров, Георги Динков, Петър Костадинов, Стойчо Младенов, Симеон Мечев, Цветан Филипов, Петър Димитров и Ромарио Ресенде.

Гостите започнаха по-активно срещата и откриха резултата още в 8-ата минута, когато с хубав удар от границата на наказателното поле се разписа Цветан Филипов, привлечен от Черноморец (Поморие). През първото полувреме друг гол не падна.

След почивката снегът се засили и това допринеса за спада на качеството в играта. На терена за Берое се появиха Пламен Петров, Милен Танев, Иво Гюров и Мартин Райнов, които замениха Мартин Теменлиев, Стойчо Младенов, Петър Костадинов и Симеон Мечев.

Берое обаче отново бе по-активният отбор и логично стигна до нови два гола, чиито автори бяха Милен Танев и бразилският нападател Ромарио Ресенде, съответно в 72-ата и 75-ата минути.

Утре беройци ще продължат своята подготовка за мача с Литекс с две тренировки. В петък от 12 часа в зала Фоайе на Община Стара Загора пък ще се проведе традиционната пресконференция на треньорското ръководство преди двубоя с шампиона. Срещата в Ловеч е в понеделник от 18:00 часа. /БЛИЦ

ДИМИТРОВГРАД - БЕРОЕ 0:3
0:1 Цветан Филипов (8), 0:2 Милен Танев (72), 0:3 Ромарио Ресенде (75)