Защитникът на Спартак 1918  (Варна) Роналд Донев не е съгласен с футболните специалисти, които броят "соколите" за първия изпадащ от „Б“ група. „Рано е още за подобни прогнози, защото има много мачове, а се намираме само на 6 точки от зоната на спасението. Мисля, че от мач на мач играем все по-добре и затова очаквам най-лошото да е зад гърба ни и в следващите мачове да имаме радостни моменти“, заяви за „Народно дело“ Донев. Синът на Дончев Донев смята, че във втория ешелон силите са изравнени и всеки отбор може да изгуби точки.

„В Гълъбово и срещу Разлог единствено тоталната липса на късмет не ни позволи да вземем 3-4 точки. Но синхронът и взаимодействията между отделните линии в тима ни се подобряват и ако продължим да се представяме по същия начин, ще печелим победи“, допълни Роналд.

Защитникът смята, че "соколите" трудно могат да вземат оставащите им три есенни домакинства и затова той и съотборниците му са длъжни да откраднат точки и навън. Спартаклии приемат Локомотив (ГО), "Раковски" и Черноморец и гостуват на Локомотив (Мездра), Пирин (Благоевград) и Верея.