Спортно-техническото ръководство на Левски вече е набелязало заместник на отстранения Шакиб Бензукан , пише в. “Меридиан Мач”. Според изданието най-вероятно това ще бъде защитника на Миньор (Перник) Даниел Златков. От “Герена” разкрили, че бранителят, който е юноша на Пирин, е много близо до трансфер в клуба през зимната пауза. В списъка на Ясен Петров има още няколко варианта за нов централен защитник, но родният двойник на Кристиано Роналдо е цел № 1.
 
Даниел Златков от доста време е сочен и като трансферна цел на ЦСКА. През лятото Миньор поиска от “червените” 400 000 лв. за бившия младежки национал и 10% от правата на играча. Предложението на “армейците” бе за 100 000 лева и 50 % от следващ трансфер. По такава схема бе привлечен и Румен Трифонов през януари. Перничани обаче не са се навили на нова сделка при същите условия, а и все още чакат пари за трансфера на Трифонов, като дори заплашиха, че ще сезират УЕФА.
 
“Сините” са твърдо решени да продадат Шакиб Бензукан през зимната пауза и вече му търсят заместник. Спортният директор Георги Иванов и треньорът Ясен Петров бяха взели това решение още преди последната издънка на мароканеца, заради която бе отстранен от отбора. Левски ще иска за Бензукан най-малко 350 000 евро, като сумата е приблизително същата, като тази платена за трансфера му на “Герена”. Селекцията на тима по време на зимната пауза ще бъде насочена изцяло към млади български футболист./БЛИЦ