Треньорът на Левски Делио Роси коментира представянето на тима си след победата с 1:0 над Черно море. Италианецът изрази мнение, че благодарение на успеха над "моряците" футболистите му ще работят с "по-свежи глави" по време на паузата в шампионата заради световните квалификации на националния отбор. 

"В игрова обстановка бяхме по-добре. Липсваше ни завършващият пас и завърщващият удар, и трябваше по-рано да приключим нещата. Трябва да подобряване неща. Днес играхме доста бързо, но трябва да работим, за да подобрим нещата в завършващата фаза. Много пъти разстоянието между нападателите и другите играчи е доста голямо и така не можем да направим бърз преход", обясни Роси. 

„Ще работим в този период на паузата за националните отбори. Добре, че спечелихме, за да може да футболистите да работят с по-свежи глави. Със сигурност ще играем контрола", каза италианецът.

"Новите са добри футболисти, ще ни бъдат от полза. Нямаха много игрова практика, в момента не могат да ни бъдат максимално от полза, но определено ще работим и като свикнат с механизмите на отбора, нещата ще са по-добре. Сигурен съм, че Мапуку и Буш ще вкарат още голове, но Яблонски е едно изключение, което е радващо”, каза още Роси. 

"Не ни ли липсва агресия? Ако искахме агресия, щяхме да вземем кечисти, а не футболисти", отговори специалистът на въпрос за агресията на тима.

"В момента нямаме футболистите, които ни се искат. Имаме играчи, които не са водили подготовка и това оказва влияние. Те играят инстиктивно, даже в момента задържат топката повече, отколкото трябва, и не се получава бързото преливане в атака. Все още нещата са далеч от това, което искам да виждам", добави Роси.

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА

Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма