Треньорът на Левски Делио Роси вече е получил няколко предложения да привлече свои сънародници на “Герена” през зимната пауза. В клуба постоянно пристигат нови и нови оферти за играчи, с които да подсилят състава си. Наставникът обаче за момента още не е обявил окончателно точно от какви футболисти се нуждае. При пристигането си в Левски италианецът обяви, че няма да движи селекцията в буквалния смисъл и няма да настоява за конкретни имена, които да бъдат привлечени. Той основно ще съобщава от какви играчи има нужна, а след това шефовете ще имат задачата да му предложат подходящи варианти, от които да избира, пише "Тема спорт". След пристигането на Роси, от Левски показаха, че имат поглед върха балканския пазар. 

Пред подпис с клуба бяха сръбското крило Ален Стеванович, който разтрогна с Партизан (Белград), и босненският халф  Стиепан Лончар, който играе за Широки брег. Двамата обаче се провалиха на медицинските прегледи - първият заради травма в глезена, а вторият заради киста в коляното. Няма да е чудно, ако от “Герена” отново погледнат към бившите югославски републики.

Очаква се “сините” да вземат поне трима играчи след Нова година. В сметките ще са нападател, крило и ляв защитник. В момента тараните Жуниор Мапуку и Сержиу Буш са колебливи в изявите си. Единственият чист флангови нападател пък е Жерсон Кабрал, а в лявата зона на отбраната Иван Горанов е без алтернатива.

В следващите седмици на “Герена” трябва да решат кои от играчите с изтичащи договори ще получат предложение за удължаването им. Божидар Митрев и Роман Прохазка са с договори до следващото лято. Така, ако не удължат споразуменията си с Левски, ще могат още от зимата да преговарят с други отбори. Антонио Вутов пък играе при “сините” като преотстъпен от Удинезе до лятото на 2018 година.

През зимата столичани ще направят и нов опит да разкарат някои от ненужните чужденци - Симон Сандберг, Франсис Нар и Бабатунде Адениджи. За момента те отказват да скъсат договорите си със “сините”, ако не получат солидни неустойки. В края на трансферния прозорец пък Нар и Адениджи отказаха трансфер. За последния имаше предложение на стойност 150 хил. евро от албанския Скендербеу, но той отказа да премине в този отбор.

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА

Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма