Нов управителен съвет на третодивизионния ФК Розова долина (Казанлък) беше избран на вчерашно Общо събрание. На събранието беше подчертана по-сериозната роля на Общината, която ще положи усилия да бъде вдигнато нивото на детско-юношеските отбори и на мъжкия тим, който е 12-и в Югоизточната "В" група.

Предвид това, че досегашният президент на клуба Пенко Манев се оттегли през август, кметът на Община Казанлък Галина Стоянова инициира среща на представители на казанлъшки фирми, които имат желание да помогнат финансирането на малките таланти и на мъжкия тим, пише БТА. Община Казанлък финансира с годишна субсидия дейността на клуба. Инициативата за обединяване с бизнеса в подкрепа развитието на казанлъшката футболна школа е продиктувана от факта, че футболът е най-масовият спорт, предпочитан от подрастващите, и от желанието децата да спортуват все по-активно, да се развиват физически и да се възпитават в спортсменски дух.

Новото ръководство на казанлъшкия клуб е изградено от представители на водещи предприятия в Общината. Почетен председател е Николай Ибушев, изпълнителен директор на "Арсенал" АД. Изпълнителен директор на футболния клуб е Кънчо Папазов. В новия Управителен съвет влизат: Христо Сулев, представител на "М+С Хидравлик" АД; Николай Панайотов, Красимир Кънев, Симеон Раданов, Янко Костадинов също от "Арсенал" АД, а Георги Андреев единствен запазва поста си.

Бяха набелязани мерки за по-добрата организация и структуриране на казанлъшкия футболен клуб. От дискусиите на срещата излязоха и две конкретни инициативи. Първата е футболен мач между ветерани на Розова долина и Берое по случай 30-ата годишнина от влизането на казанлъшкия отбор в "А" група. Мачът ще се състои на 12 октомври от 16:00 часа на стадион "Севтополис". Същия ден, 12 октомври 2013 г., от 19:00 часа в ресторант "Палас" представители на казанлъшкия бизнес са поканени на среща с новия Управителен съвет на футболния клуб.